cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Szivós Márton: döntés jövő kedden

2014. május 23. 8:47

Április 4. emlékezetes nap volt: ezen a péntek estén került a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára Szivós Márton, miután szúró mellkasi fájdalmat érzett a Vasas–Szeged bajnoki mérkőzésen – szerencséjére csapattársai rábeszélték, hogy a szűnni nem akaró panaszokkal azonnal forduljon orvoshoz.

Ennek köszönhetően, még időben érkezett a klinikára ahhoz, hogy a kezdődő érelzáródásból ne legyen klasszikus infarktus.

"Ma már az egész országban a hét minden napján, napi 24 órában vannak ügyeletben szív katéteres laborok. Ezekben a betegek megkapják a szükséges ellátást, és így van a legnagyobb esélyük a felépülésre. Különösen akkor, ha a 3-4,5 órás időkapun belül eljutnak ezekbe a központokba, ahol az orvosok elkezdhetik a szükséges beavatkozásokat" – fogalmazott Dr. Merkely Béla, a klinika vezetője.

A professzor elmondta azt is: úgy gondolja, a válogatott játékos folytathatja pályafutását. Igaz, a kórházban eltöltött napok után Szivós Márton úgy távozott a Semmelweis Egyetemről, hogy véglegesen hat hét elteltével hoznak döntést arról, visszatérhet-e a medencébe.

Nos, a hat hét most telt le, a világbajnok játékosokon tesztek sorát végezték el, ám ezek eredményeinek feldolgozása és a felelős döntés meghozatala időt vesz igénybe. Bár azt tudni lehet, hogy Szivós Marci már elkezdte a könnyített úszóedzéseket – továbbá bekerült az Eb-keretbe –, az csak jövő héten derülhet ki, kaphat-e teljes terhelést, azaz megkezdheti-e a komolyabb felkészülést a júliusi, budapesti kontinensviadalra.

A Magyar Vízilabda Szövetség mindenesetre úgy döntött, hogy a kiemelt médiaérdeklődésre tekintettel jövő kedden (május 27-én), 13 órakor, a válogatott margitszigeti edzését követően, a Hajós Alfréd uszodában sajtótájékoztató keretében találkozhatnak Szivós Mártonnal, a Semmelweis Egyetem professzorával, Dr. Merkely Bélával, valamint Benedek Tibor szövetségi kapitánnyal – ekkorra feltehetően megszületik az orvosok döntése is, azaz az érdekeltek valamennyi kérdésre válaszolni tudnak.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
szivós márton
közlemény
infarktus
merkely