cover image
Egyéb

Elhunyt Gulyás Zoltán

2015. szeptember 20. 12:23

A család tájékoztatása szerint 67 esztendős korában vasárnap reggel elhunyt Gulyás Zoltán, a magyar vízilabda egyik ismert alakja. Az egykor a férfi- és a női válogatott mellett is tevékenykedő, a pekingi olimpián negyedik helyen végző női csapatunk menedzsere, szakmai igazgatója sokat tett a magyar pólóért, több pozícióban is segítette a munkát.

Amint dr. Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke megrendülten elmondta, nagyon jó embert veszítettünk el – ő személy szerint az egyik barátját. Pályafutásuk összeforrt, hiszen egykoron a BSE-ben játékosa volt, majd a KSI-ben és a Tungsramban is segített neki, hogy aztán utóbbi csapatban átvegye tőle a stafétabotot.

„Sikeres edző volt, bajnoki döntőt is játszott a Tungsrammal. A nagy diadalok aztán Törökországban érték, ahol a Galatasaray edzőjeként sikert sikerre halmozott, a tíz év alatt csak egyszer nem lett bajnok a csapattal. Emellett török szövetségi kapitányként is dolgozott, amikor létezett még B-Európa-bajnokság, Luganóban aranyérmet nyert csapatával, kiharcolva ezzel az Eb-n való részvételt. Nem túlzás, Istenként tisztelték Törökországban” – fogalmazott dr. Martin György, aki az MVLSZ egykori sikeres elnökeként a törökországi hazatérése után különböző pozíciókban dolgozott együtt a szakemberrel.

Mint dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, a szövetség osztozik a család gyászában, egyúttal mindenben segít, hogy méltóképpen búcsúzhassunk Gulyás Zoltántól.
Vízilabda hírek
gulyás zoltán