cover image
Egyéb
Utánpótlás

U17: harmadik a magyar csapat, megvan az Eb-keret

2013. augusztus 25. 14:08

A szerbek jobbak voltak vasárnap délelőtt, 9-6-ra nyertek Kis István csapata ellen a szegedi tornán. A kapitány kihirdette a szeptemberi Eb-keretet.

Szépen teljesített a magyar U17-es válogatott az 1. Tiszavirág Kupán, Szegeden. A helyi sportuszodában ez volt az első nemzetközi utánpótlástorna, amelynek megrendezéséhez nagy segítséget nyújtott Szeged városa és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Tiszavirág Szálloda és Étterem, valamint több támogató és a Magyar Vízilabda Szövetség.

A magyar csapat előbb pénteken megverte az ausztrálokat, a németeket, majd szombaton 8-8-as döntetlent ért el Montenegró ellen. Vasárnap a tornagyőzelem volt a tét: ha a magyar csapat megveri Szerbiát, övé az elsőség.

Ez végül nem sikerült, pedig előnyben voltunk 4-2 erejéig. A szerbek egy kicsivel még előrébb járnak a mieinknél, a vége 9-6, oda. A magyar csapat játéka ugyanakkor rendkívül biztató, ráadásul még van tíz nap arra, hogy tovább javítsanak a srácok az összképen.

„Egy nagyon tanulságos és hasznos tornán vagyunk túl. Tegnap 8-8-as döntetlent értünk el Montenegró ellen, ez nagyon értékes eredmény. Ráadásul 25 másodperccel a vége előtt kaptunk egy olyan gólt, amikor a kapus hátáról pattant a labda a hálóba. Nagyon jól védekezett a csapat, emberfórban voltak kisebb problémáink. Épp erre kell majd fordítani az energiát az Eb-ig hátralévő időben, valamint a játékunk gyorsítására támadásban” –értékelést Kis István kapitány.

„Ma a szerbek ellen vezettünk 4-2-re, nagyon jól ment a védekezés ismét, de egy ötperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a szerbek megfordítsák az eredményt. Később egy kihagyott 5 méteres után már nem tudtunk újítani. Ebből a 9-6-os vereségből lehet tanulni és fogunk is. 29-30-31-én a románok jönnek hozzánk, velük edzünk majd három napig, utána utazunk az Európa-bajnokságra. A keretből végül a szegedi Török András és a pécsi Csaba Márton marad ki” – mondta a kapitány.

Szabó Zoltán, a Szegedi Vízipóló Suli vezetőj,e mint szervező elégedetten nyilatkozott az 1. Tiszavirág Kupa végeztével:

„A torna elsődleges célja az volt, hogy segítse a magyar válogatott Európa-bajnoki felkészülését. Azt gondolom, ez sikerült is, nagyon színvonalas meccseket rendeztek, nagy ellenfelekkel játszhattak a mieink. A Szegedi Vízipóló Suli szakmai igazgatójaként arra vagyok büszke, hogy megtöltöttük az uszodát, különösen szombaton este és vasárnap délelőtt voltak sokan. Nem volt még erre példa Szegeden, hogy megteljenek a lelátók egy utánpótlástornára, saját tanítványainknak, a szegedi fiataloknak is élményt tudtunk biztosítani ezzel. A legnagyobb dicséret pedig az, hogy a külföldiek is elégedettek voltak, nagy élményekkel gazdagodtak, ráadásul jelezték, nagyon szeretnének jönni legközelebb is. Remélem, jövőre is meg tudjuk rendezni a tornát támogatóink és a Magyar Vízilabda Szövetség segítségével”.

Eredmény – 1. Tiszavirág Kupa, 4. kör:

Magyarország-Szerbia 6-9


A végeredmény:

1. Montenegró
2. Szerbia
3. Magyarország
4. Németország
5. Ausztrália

A torna legértékesebb játékosa Manhercz Krisztián lett, akinek az elismerést az olimpiai bajnok Fodor Rajmund adta át.

A magyar Eb-keret:

Kapusok: Molnár Benedek Ákos, Vogel Soma

Mezőnyjátékosok: Csacsovszky Erik, Hornyák Olivér, Hulmann Kristóf, Kiss Kristóf, Manhercz Krisztián, Pellei Frank, Sélley Domonkos, Szatmári Kristóf, Tóth Kristóf, Vadovics Viktor, Vogel Simon
Vízilabda hírek
Utánpótlás
tiszavirág kupa
u17-es válogatott