cover image
Egyéb

Szezonnyitó csapatbemutató: KSI

2013. szeptember 3. 15:27

Egy a cél az újra az élvonalban pólózó KSI-nél: a fejlődés. Ha ez meglesz, elégedettek lesznek a klubnál. Indul a szezon, bemutatjuk az OB I.-es együtteseket – 13. rész.

Nagy bravúrt hajtott végre a KSI csapata az elmúlt szezonban, ugyanis nemcsak az ifjúsági bajnokságot nyerte meg, hanem az OB I./B-t is. Az idén ötvenéves klub tehát méltón ünnepelte a jubileumot.

Persze a másodosztály megnyerése még nem jelent automatikus indulást, vállalni is kell az Ob I.-et. A KSI pedig a mérlegelés után döntött: vállalja.

A csapat ezzel együtt elveszítette három meghatározó játékosát: a junior válogatott alapemberének számító Jansik Szilárd Szegedre, Német Toni a Vasashoz igazolt, míg Hegedűs Bence Szentesen folytatja tovább. Érkezett a csapathoz Szedmák Dávid az UVSE-től és Miklós Levente a Vasastól.

Ebben az évben is segíti a csapatot az olimpiai bajnok Székely Bulcsú, akinek elévülhetetlen érdemei voltak a feljutásban is. A csapat már átesett az első megpróbáltatáson: a Magyar Kupa selejtezőjében helyt állt, a Szolnokkal szemben például csak öt góllal kapott ki.

Vélemény – Horváth János, a csapat vezetőedzője:

„Nagy kirándulás lesz számunkra ez az év. Vívódtunk, hogy elinduljunk-e az első osztályban, de végül így döntöttünk. A legfontosabb az lesz számunkra, hogy a gyerekek – hiszen elsősorban fiatalok játszanak a csapatban – fejlődni tudjanak ebben az évben. Helyezésbeli elvárásaink sincsenek. Ha nem szerzünk egyetlen pontot sem, de a csapat tagjai nagyot lépnek előre, akkor elégedettek leszünk, de ha szerzünk 12 pontot és nem fejlődtünk, akkor nem. Több játékosunk is jövőre várományosa a junior válogatott kerettagságnak, elsősorban az ő érdekeiket szolgálja az OB I.-es indulásunk. Majd meglátjuk, mire leszünk képesek. A Magyar Kupa selejtezőjében az első meccsen szoros eredményt tudtunk elérni a Szolnokkal, utána viszont kicsit elfáradtunk. Nem is elsősorban fizikálisan, inkább fejben, ami nem csoda, hiszen a hétvégéig csak alapoztunk, még edzőmeccset sem játszottunk. Ami az új szabályokat illeti: egyelőre még meglehetősen vegyes a fogadtatása mind a játékosok, mind az edzők és a játékvezetők részéről. Az biztos, hogy több lesz a kiállítás, és gyorsabb lesz a játék. Utóbbi kedvezhet nekünk, hiszen sok kis testű, gyors játékos van a csapatomban.”

A KSI kerete a 2013-14-es szezonra:

Kardos Gergely, Krémer Balázs, Szedmák Dávid, Kalanovics Balázs, Miklós Levente Dávid, dr. Hangody György, Fejős Róbert, Vereczkey Zoltán, Kovács Gergő, Marnitz Márk, Márkus Martin, Somlai Tamás, dr. Hangody László, Hangody András, Varga Márk, Bognár Bence, Kerschbaum Norbert, Székely Bulcsú, Hulmann Kristóf, Szőke Patrik, Kornéth Bálint, Haraszin Edgár
Vízilabda hírek
ksi