cover image
Női
Klub

MOL Női OB I: Rangadót nyert a DFVE, pontegyenlőség a 3-5. helyen

2024. március 20. 21:27

A MOL Női OB I. 14. fordulójában a Ferencváros, az UVSE és az Eger is érvényesítette a papírformát, a Dunaújváros pedig rendkívül fontos rangadót nyert meg a BVSC ellen.

A forduló rangadójának ígérkezett a Dunaújváros és a BVSC összecsapása, hiszen a 4. helyezett fogadta a harmadikat. Az első félidő meg is hozta a várt csatát, hol az egyik, hol a másik együttes járt előrébb és egyik sem tudott egynél többel eltávolodni a másiktól, miközben a védelmek és a kapusok is remekeltek. Nem meglepő módon döntetlennel (4–4) zárult az első 16 perc, a szünet után viszont megkezdte az ellépkedést a DFVE. Garda Krisztina azonnal beköszönt, hátul pedig szinte tökéletesen dolgozott a házigazda, majd Dobi Dorina találatával először volt közte kettő. Ez aztán háromra nőtt, és bár a negyedik negyed elején, 8–6-nál visszajött megint két gólra a BVSC, onnantól már csak az újvárosiak voltak eredményesek, és további három góllal lezárták a rangadót, ennek köszönhetően 24 ponttal beérték riválisukat.

A III. Kerület igencsak megszorongatta az UVSE-t ősszel, Benczur Mártonék egyetlen góllal tudtak diadalmaskodni akkor, a „visszavágót” viszont már eléggé korán dűlőre vitték: az első negyed végén 5–1, a második után 11–2 állt az eredményjelzőn. A fordulást követően próbálta összekapni magát és zárkózni a Kerület, amely a harmadik etapban több gólt szerzett, mint az első kettőben összesen, ám az UVSE ezt a nyolcpercet is elvitte és tízgólos előnyt épített ki. A negyedikben pedig még egy lapáttal rátett az újpesti alakulat és hétszet is beköszönt az óbudai kettő ellenében, azaz végül 15-tel, 22–7-re nyert. Varró Eszter és Hajdú Kata is 4-4 góllal zárt, előbbi 100%-os lövőteljesítménnyel. 

Matajsz Márk leendő munkaadóját látta vendégül, azaz az FTC-Telekom Szentesre látogatott. A vizitálók úgy „kedveskedtek” a következő mesterüknek, hogy három perc után már hárommal vezettek, a szentesiek csupán öt másodperccel az első negyed vége előtt tudtak feliratkozni a táblára, de ekkor már öttel ment a Fradi. Aztán tovább csökkentette a lemaradását a Valdor, sőt a második felvonást kihúzta egálra. A térfélcsere után aztán rálépett a gázra a fővárosi együttes és három perc alatt terített egy 4–0-s sorozatot, ebből a négyig jutó Kurucz-Gurisatti Gréta egymaga hármat vállalt, és aztán a negyedikben sem állt le Gerendás György társasága, amit az elsőhöz hasonlóan néggyel nyert meg, összességében pedig 11-gyel bizonyult jobbnak.

A játéknap zárómeccsén a címvédő Eger a Szegedet fogadta, a hazaiak pedig továbbra sem tettek le arról, hogy odaérjenek az első négy hely valamelyikére. 2–2-ig jól tartották magukat a vendégek, talán ekkor érte el az üzemi hőfokot az Eger és egymás után három góllal leszakította a csongrádiakat. 5–3-nál ismét csak kettő volt a heveisek előnye, ám megint jött tőlük egy parádés sorozat, zsinórban nyolcszor találtak be, mire közte 10-nél a szegediek a negyedik etap elején véget vetettek a rossz szériájuknak. Ezt a különbséget a lefújásig megőrizte a bajnok, amelyet Leticia Belorio öt, Parkes Rebecca négy góllal segített, és így az Eger is 24 ponttal áll – igaz, egy meccsel többet játszott, mint a DFVE és a BVSC.

Eredmények, MOL Női OB I., 14. forduló:
Dunaújvárosi FVE–BVSC-Zugló 11–6 (2–3, 2–1, 3–1, 4–1)
UVSE–III. Kerületi TVE 22–7 (5–1, 6–1, 4–3, 7–2)
Valdor Szentes–FTC-Telekom 7–18 (1–5, 3–3, 1–4, 2–6)
DIGI-Eger–Zue.hu Szegedi VE 16–6 (5–2, 4–1, 3–0, 4–3)

A Tatabánya–UNI Győr találkozót szombaton rendezik.

(az eredményekre kattintva részletes jegyzőkönyv nyílik)