cover image
Női
Klub

Női OB I: Újabb újpesti gólcsúcs, fordulatos rangadón vágott vissza a BVSC

2024. március 13. 21:16

A MOL Női OB I. négyötöde visszament az időben és lejátszotta a harmadik fordulót, ami tulajdonképpen így a visszavágója lett az egy héttel ezelőtti tizenkettediknek. Volt, ahol a kimenetel is megfordult, de olyan meccs is akadt, ahol ismét 19 lett közte, méghozzá szezoncsúccsal.

A rendhagyó nemzetközi versenynaptár olyan anomáliákat is tud olykor eredményezni, mint hogy a MOL Női OB I. harmadik fordulójának 80%-a tavaszra csúszik át. Ez meg is történt, hiszen ebből a körből októberben mindössze az FTC-Telekom–UNI Győr találkozót játszották le, amit a hazai együttes 25–10-re nyert meg. Azon a meccsen a Fradi a negyedik negyedben 9 gólt szerzett, ami szezoncsúcsnak számított, egészen a mai napig. Az UVSE-nek nyolc nappal ezelőtt sikerült ezt meccselnie a Szentes ellen, aztán ez a két együttes ma is összecsapott.

Bő egy hete Szentesen is csikorgott az újpesti gépezet az első percekben, és ez most is megtörtént, az első két támadásban eladta a labdát az UVSE, majd a csongrádiak szereztek vezetést. Ezúttal azonban hamarabb letörte a szarvakat Benczur Márton csapata, amely az első játékrészben egy ötössel válaszolt, majd még egyet hozzá tudott tenni az előnyhöz az egyébként szoros második etapban. 
Aztán jött a harmadik… ahol a hazaiak nem kevesebb, mint 11 (!) alkalommal voltak eredményesek (a vendégek egyszer), Faragó Kamilla csak ebben a negyedben négy, Hajdú Kata és Kenéz Kincső pedig két-két találatot jegyzett, aztán az utolsó felvonást 6–2-vel hozták le. A vége 27–8 az UVSE-nek, amely március ötödikén is 19-cel győzött (7–26), Hajdú az akkori öt gólját ma héttel überelte, Faragó és Varró Eszter 5-5-ig jutottak.

Az elődöntőért folyó harc szempontjából két fontos rangadót is rendeztek szerdán, időrendben az elsőn a III. Kerület fogadta a Dunaújvárost. Vad Lajos csapata igyekszik előrefelé menekülni az üldözők elől és bebiztosítani a harmadik helyét, és ennek érdekében nagyot lépett Óbudán. A Kerület 2–2-ig tudta csak tartani a lépést, onnantól kezdve folyamatosan távolodott a DFVE, amely minden periódust kettő góllal nyert meg, azaz nyolcgólos diadalt aratott. A 8–16-os végeredmény egyébként teljes szimmetriával alakult ki, a nyitó- és zárónegyedet 5–3-ra, a két középsőt egyaránt 3–1-re vitték a vendégek, akik közül Garda Krisztina makulátlan lőlappal dobott négyet, de Dobi Dorina is eljutott háromig. 

A másik kulcsmeccs Zuglóban zajlott az Eger vendégszereplésével, és ez az ütközet már jóval több fordulatot hozott. 1–2-ig felváltva jöttek a gólok, ezután viszont egymás után négyszer köszönt be a BVSC, de az első negyed végén az egriektől is érkezett még zsinórban kettő. Kicsit visszább vettek a lendületből a csapatok a folytatásra, az azonban nem változott, hogy a második nyolcpercet is kettővel nyerték a hazaiak, akik így négygólos fórral fordultak a második félidőre. Még annak az első perceiben sem tűnt úgy, hogy bármi veszélyeztetné a sikerüket, hiszen őrizték a plusz négyet, csakhogy az egriek a harmadik negyed utolsó három percében egy 3–0-s szériát gurítottak, a negyedik játékrész elején pedig 10-nél utol is érték a házigazdát. A következő két percben három gól esett 2–1-es elosztásban a zuglóiak javára, akik aztán még egyet hozzá tudtak tenni, és bár a címvédőnek még maradt két perce, ott már a zárkózásra sem futotta, így a BVSC otthon tartotta ezt a nagyon értékes három pontot, egyúttal visszavágott az egy héttel ezelőtti 14–7-ért.

Az alsóházban is rendeztek egy fontos találkozót, a Tatabánya Szegedre látogatott. A hazaiak hamar magukhoz ragadták a vezetést, viszont a következő másfél negyedben nem tudták bevenni a vendégek kapuját, akik eközben négyszer is csengettek. Zantleitner Krisztina tanítványai a harmadik negyedben további két góllal duzzasztották az előnyüket, és ezt a négygólos különbséget egészen a hajráig megőrizték. Ott egy utolsó rohamot még megindított a Szeged, de csak megfelezni tudta a hátrányát, ledolgozni már nem, azaz a Tatabánya is két győzelemmel abszolválta ezt a „minipárharcot".

Eredmények, MOL Női OB I., 3. forduló:
UVSE–Valdor Szentes 27–8 (5–1, 5–4, 11–1, 6–2)
III. Kerületi TVE–Dunaújvárosi FVE 8–16 (3–5, 1–3, 1–3, 3–5)
BVSC-Zugló–DIGI-Eger 13–11 (5–3, 3–1, 2–5, 3–2)
Zue.hu Szegedi VE–Tatabánya 5–7 (1–2, 1–2, 0–2, 3–1)

korábban játszották:
FTC-Telekom–UNI Győr 25–10 (6–1, 5–2, 5–4, 9–3)