cover image
Egyéb

Halhatatlanok között a legendás hatos!

2015. november 19. 9:03

Az International Swimming Hall of Fame, azaz a nemzetközi sportági halhatatlanokat tömörítő szervezet Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szécsi Zoltánt is a tagjai közé választotta.

És igen!

A jelölést elfogadva az International Swimming Hall of Fame, azaz a nemzetközi sportági halhatatlanokat tömörítő szervezet Team Hungary néven tagjai közé választotta a 2000-es, a 2004-es és a 2008-as olimpián is aranyérmet szerző Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán hatost!

Ahogy ennek lennie kellett.

A jelölőbizottságban és a döntőbizottságban is tag dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke (aki 2011 óta maga is tagja a Hirességek Csarnokának), a fenti háromszoros olimpiai bajnokok akkori szövetségi kapitánya korábban elmondta, mindent megtesz majd azért, hogy 2016-ban a hat nagyszerű magyar klasszist avassák be a Hírességek Csarnokába. Most ő is boldog természetesen, s így kommentált az örömteli hírt: „Megérdemelték ezek a játékosok, ez így helyes. Elmondtam az érintetteknek, hogy nem feltétlen nézne ki jól, hogy minden évben az egyiküket választjuk be, és abc-sorrendben teszünk különbséget, sokkal elegánsabb a hat páratlan eredménysorral rendelkező játékos mellett egyszerre letenni a voksot. Örülök, hogy így történt!”

A magyar vízilabdázók már szép számban képviseltetik magukat, hiszen a Hírességek Csarnokának tagja Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kárpáti György, Kemény Dénes, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András. Ismételjük meg most még egyszer azt a hat nevet, akik bekerültek: Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán. Őket 2016 júniusában, Santa Clarában iktatják be hivatalosan a tagok közé.

További díjazottak:
Aaron Piersol (Egyesült Államok), Camille Muffat (Franciaország), Dara Torres (Egyesült Államok) - úszás
Gui Jingjing (Kína), Dmitrij Sautin (Oroszország) - műugrás
Yelena Azarova (Oroszország) - szinkronúszás
Larisa Ilchenko (Oroszország) - hosszútávúszás
Az edzők között:
Bob Bowman (Egyesült Államok)
Vízilabda hírek
Halloffame
kemlny dénes
hall of fame
kemény dénes
Benedek Tibor
halhatatlanok
kásás tamás
biros péter
kiss gergely
molnár tamás